כיום, עיקר התכנים הטובים באמת הם בשפה האנגלית. כן, מאמרים אקדמיים ומאמרים עשירים במידע, כמו גם תכנים למטרות הנאה והרחבת ידע כולם נמצאים בהישג יד, אך לא פשוטים להבנה. ועם זאת, קריאה של מאמר במגזין היא שונה שמיים וארץ מקריאה של מאמר אקדמי, שלרוב כולל שימוש במילים גבוהות ואוצר מילים ספציפי, שלא תמיד פשוט להבין אם אינכם דוברי אנגלית שפת אם.
אם כך, כיצד ניתן להתגבר על הפער? ומהן השיטות החכמות ביותר לקרוא ולהבין מאמרים אקדמיים באנגלית מ- A ועד Z?
מחפשים מאמרים בעברית
אחרי הכול, עיקר הסיבה שאתם מתקשים לקרוא מאמרים אקדמיים באנגלית, היא שהם בשפה האנגלית. כיום, קיימים מאמרים ותרגומים של מאמרים אקדמיים בשפה האנגלית בשפה העברית ברשת, ואם אתם באמת מתקשים להבין כדאי ואף מומלץ להיעזר בהם בשפה העברית במידת הנמצא.
מתחילים מהתקציר והסיכום
ועם זאת, חשוב להקפיד ולזכור שעיקר התכנים האקדמיים באנגלית כיום עדיין זמינים בשפה האנגלית בלבד, לכן חשוב ללמוד כיצד לנתח את המאמר היטב ולהבין אותו מכל כיוון.
בכדי לעשות זאת חכם, ראשית מומלץ להתחיל ולקרוא את התקציר (Abstract) והסיכום (Conclusion) של המאמר האקדמי.
מאחר וחלקים אלו במאמר הם לרוב תמציתיים, הם כוללים הסבר יחסית פשוט להבנה של תהליך המחקר וסקירת הספרות, כמו גם התובנות שהפיקו מהסקירה והמחקר שנבחנו לאורך המאמר. על ידי קריאה והעמקה במקטעי התקציר והסיכום, תוכלו להבין אם המאמר האקדמי אכן מתאים לנושא עבודת הסמינריון שלכם לפני שאתם מעמיקים בו, ועל ידי כך לחסוך זמן רב ולהימנע משילוב של תכנים מיותרים בביבליוגרפיה.
נוסף על כך, הבנה זו ברמת המאקרו, תעזור לכם לצלול עמוק יותר אל תוך המאמר יותר בקלות, כאשר אתם כבר מבינים את הנושא שלו ואת הרלוונטיות שלו לעבודה שלכם.
סריקה וקריאה ברפרוף
לא תמיד נכון להתעמק ביתר פרקי המאמר. ובמיוחד אם אתם עוד בשלב של איסוף מקורות חסכו לעצמכם זמן יקר וקראו ברפרוף את המאמר על מנת להבין את הרעיון המרכזי. ואם אתם עוד מנסים לקבל החלטה האם מאמר זה אכן רלוונטי עבורכם סרקו את המאמר ואתרו בו ביטויים רלוונטיים.
קראו עוד:
ממשיכים ליתר פרקי המאמר
לאחר שבחנתם את מקטעי התקציר והסיכום והבנתם את נושא המאמר האקדמי על קצה המזלג, כעת הגיע הזמן להעמיק בו על ידי קריאת פרקי המבוא (Introduction), השיטה (Method), התוצאות (Results), והדיון (Discussion). שימו דגש על פרקי המבוא והתוצאות מאחר ושניהם חלקים חיוניים במאמר האקדמי, שכן הם עוזרים לקבל תמונה רחבה יותר על המחקר, הסקירה וכלל המידע המוצגים לאורך המאמר עצמו.
בעוד שהמבוא מסביר את הרקע והרציונל למחקר כמו גם את העומד לבוא, פרק התוצאות מדווח על ממצאי המחקר.
מסכמים את המאמר
עדיין מרגישים אבודים? אל דאגה. אם אינכם מצליחים להבין את תוכן המאמר האקדמי באשר הוא, אתם תמיד יכולים לנסות לתרגם אותו בצורה מתומצתת. על ידי כך, תיצרו מעין סיכום מסודר של המאמר בשפה העברית.
סיכום זה לא רק יעזור לכם להבין את תוכן המאמר האקדמי בצורה מעמיקה יותר, אלא גם יהווה העתק של המאמר האקדמי בשפה העברית, אליו תוכלו לחזור בכל עת. כלומר, הסיכום מסייע לחסוך זמן רב על ידי שימוש בהסבר מתומצת בשפה העברית פרי ידכם, במקום להשקיע זמן רב בהבנת הטקסט באנגלית בכל פעם מחדש.
קראו עוד:
נעזרים בסיוע מקצועי
אם אתם עדיין מתקשים להבין את הכתוב במאמרים אקדמיים ואולי אפילו לא יודעים כיצד להתחיל ולחפש אותם, כדאי לכם לפנות אל סיוע מקצועי שיעזור לכם ללמוד כיצד לאתר ולנתח ביעילות מאמרים אקדמיים באנגלית, במיוחד אם אתם מתכננים להישאר באקדמיה.
טופ טקסט מסייעת לאתר, להבין ולסכם מאמרים אקדמיים בשפה האנגלית ביעילות ובמקצועיות. תהליך העבודה המשותף נערך בין סטודנט לאקדמאי בוגר תואר שני ומעלה, במטרה לדמות את תהליך העבודה בין סטודנט למנחה במהלך תואר שני.
בזכות הסיוע של המומחים מצוות טופ טקסט, תוכלו להיות בטוחים שאתם מגישים סמינריון לתפארת, ותקבלו כישורים יקרים מפז שיעזרו לכם עם כל עבודה אקדמית חדשה.